Han & Dinka

In lak’ech ala k’in

“Ik ben een andere jij, jij bent een andere ik”

Deze woorden zijn de Maya begroeting, waarbij de een opent met In lak’ech en de ander antwoordt met Ala k’in. In iedere ontmoeting is het mogelijk via de ander jezelf te zien en via jezelf de ander écht te zien.

Wat zie jij als je naar de foto hierboven kijkt?

Misschien kwamen er gedachten zoals: “verliefd stelletje zeker, wat een plezier, klef gedoe hoor, wat een mooie verbinding, die zijn nogal met elkaar bezig zeg, wat zien ze in elkaar?, mmmh zou ik ook wel willen zo’n contact, zou het liefde zijn?”

Wat je gedachten ook waren, ze zijn afkomstig uit jouw blik op de wereld. Wij mensen kleuren de wereld om ons heen in, door de manier waarop we ernaar kijken. Als je dit ten diepste laat doordringen dan weet je ook welke vrijheid je kunt ontdekken in je eigen binnenwereld door los te komen van jouw waarheden, illusies, (voor)oordelen en andere beperkingen ten opzichte van dat wat Waar is. Die grotere waarheid is de heilige graal die we kunnen vinden door op onderzoek te gaan. Het vraagt moed en doorzettingsvermogen om bereid te zijn vragen te stellen bij alles wat je zolang als ‘normaal’ hebt gedefinieerd.

Laten we elkaar in de ogen kijken en helpen herinneren wie we werkelijk zijn!